Like Njoy kinderdagverblijf Zoetermeer Share Njoy kinderopvang Zoetermeer Youtube kanaal kinderdagverblijf njoy Feed kinderdagverblijf Zoetermeer

Meest gestelde vragen

 • Wat bieden wij?

  • • dagopvang en buitenschoolse opvang;
  • • laag uurtarief;
  • • ruime openingstijden;
  • • kleine groepen zodat kinderen de aandacht krijgen die ze   verdienen;
  • • wij zijn het gehele jaar open;
  • • een hippe en frisse uitstraling;
  • • een gecertificeerd VVE piramide organisatie; een divers   activiteiten programma dat de ontwikkeling stimuleert op   een speelse wijze;
  • • centraal gelegen;
  • • interne coach voor de pedagogisch medewerkers, om de   kwaliteit te waarborgen;
  • • all-inclusive: u hoeft alleen maar een knuffel en speentje   mee te geven.
  LifeStyleXperience RTL4 en RTL5

Mijn kindje is ziek mag ik hem brengen?

De leidsters van Njoy worden regelmatig geconfronteerd met zieke kinderen. Er ontstaat dan een situatie, waarin er, als een kind ziek is of ziek wordt op het dagverblijf, in overleg met ouders/verzorgers, vastgesteld moet worden hoe te handelen. Om voor zowel ouders als leidsters duidelijkheid hierin te creëren, hebben wij met behulp van de richtlijnen van de GGD en met adviezen van verschillende huisartsen en specialisten, een richtlijn bij ziekte van kinderen opgesteld. Binnen onze kinderopvang geldt de regel, net zoals in alle andere kinderopvang organisaties, dat zieke kinderen het dagverblijf of de buitenschoolse opvang niet kunnen bezoeken. Enerzijds omdat onze organisatie daar niet (voldoende) voor is toegerust, anderzijds omdat het in een aantal gevallen i.v.m. infectiegevaar, overdracht of besmettingsgevaar is uitgesloten dat een kind het dagverblijf bezoekt.

Bekijk hier het Ziektenboekje van Kinderdagverblijf Njoy

 

Mijn kindje heeft geneesmiddelen voorgeschreven gekregen, kan zij wel naar Njoy komen?

Kinderen kunnen geneesmiddelen voorgeschreven krijgen door huisarts of specialist. Dit zijn dus middelen die op recept voorgeschreven worden. Ouders mogen allerlei geneesmiddelen aan hun kinderen toedienen. Als het kind deze middelen ook nodig heeft gedurende het verblijf op het kinderdagverblijf zullen de ouders hun ‘zeggenschap’ over deze toediening over willen dragen aan de pedagogisch medewerksters.

Bekijk hier het Protocol geneesmiddelenverstrekking

Hoe kan ik uitrekenen hoeveel ik maandelijks kwijt ben aan kinderopvang en hoe vraag ik de kinderopvangtoeslag aan?

Dit kunt u uitrekenen via de website van de belastingdienst:
http://www.toeslagen.nl/particulier/kinderopvangtoeslag.html

Daarnaast kunt u via deze site wijzigingen doorgeven en worden alle andere vragen met betrekking tot de kinderopvangtoeslag beantwoord.
De aanvraag voor de werkgeversbijdrage gaat ook via het formulier van de belastingdienst.

Via de website http://www.kostenkinderopvang.nl/module.html kunt u een berekening maken die u een indicatie geeft van uw eigen bijdrage.

Hoe gaan de betalingen in zijn werk?

De factuur, die u op de tiende van de maand ontvangt, dient te worden voldaan voor of op de vijfentwintigste van de maand door middel van vooruitbetaling .
In onze algemene voorwaarden wordt vermeld dat de afnemer de betaling dient over te maken via automatische incasso. Het machtigingsformulier hiervoor wordt meegezonden met het contract. Wanneer er geen machtiging voor automatische incasso wordt afgegeven en de betaling van de opvang niet vóór de 1ste van de maand is bijgeschreven, zijn wij genoodzaakt 15,00 euro administratiekosten in rekening te brengen.

 

Wat moet ik meenemen wanneer mijn kind naar Njoy gaat?

Bij Kinderdagverblijf Njoy zijn de volgende producten en diensten inclusief: luiers en luierdoekjes, flesvoeding, fruit, broodmaaltijd, drinken, slaapzak, etc.
U hoeft alleen de persoonlijke spulletjes als speentje, knuffeltje en een schoon setje kleding mee te nemen voor uw kind.

 

Hoe ziet een dag op het kinderdagverblijf eruit?

Om 7.30 tot 9.00…
…ontvangen we de  kinderen en ouders.  Er wordt goed afscheid genomen door de ouders..
Tussen 8.00 en 9.00 uur…
…staan er leuke activiteiten op tafel zodat uw kindje de dag rustig aan tafel kan beginnen. Als ze liever vrij spelen, mag dit ook.
Om 9.00 uur zijn alle kinderen aanwezig.

Rond 9.00
…voor elk eetmoment en na elk toilet bezoek worden de handen gewassen. Het is tijd voor een tussendoortje. Er wordt als tussendoortje wisselend gekozen tussen een cracker of rijstwafel met iets hartigs erop of een biscuitje of lange vinger en natuurlijk wat drinken.
Na elk eet/drink moment worden de kinderen verschoond, anderen gaan op gezette tijden en naar behoefte naar het toilet. (dit gebeurt uiteraard ook direct wanneer nodig)
Gedurende de gehele dag wordt er door de kinderen gespeeld, individueel maar ook in groepsverband. Er worden groepsactiviteiten aangeboden, zoals tekenen, knutselen, verven, plakken of een spelletje. We stimuleren de kinderen om mee te doen, maar alleen spelen mag ook. Wanneer het weer het toelaat spelen we ook buiten. Er wordt een balans gezocht in drukkere en rustige activiteiten. Uitgangspunt is bij alles: Goed te kijken en te luisteren naar de behoefte van het individuele kind.
Rond 11.30…
…gaan we aan tafel voor de broodmaaltijd.
Om te beginnen zingen we een liedje:
Smakelijk eten, smakelijk eten
Hap hap hap
Hap hap hap
Dat zal lekker smaken
Dat zal lekker smaken
Eet maar op
Eet maar op
Eet smakelijk allemaal
De kinderen krijgen op hun eerste broodje iets hartigs en op de volgende broodjes mogen ze zelf kiezen wat ze er lekker op vinden. Daarna is het weer verschoningstijd.

Tussen 12.30 en 13.00 uur…
..De kinderen die ’s middags slapen worden naar hun bedje gebracht. De wakkere peuters kunnen vrij spelen.

Rond 15.30 uur…
…zijn de slapertjes ook wel weer wakker, en gaan we  aan tafel voor fruit en drinken. Voor de kleine kinderen wordt het fruit gemalen en voor de grotere wordt het fruit in stukjes gesneden. Om te beginnen zingen we een liedje.
Appels, peren en bananen
Gaan erin door onze mond
Appels, peren en bananen
Maken onze buikjes rond.

Dan is het weer fijn om te spelen, te knutselen of muziek te maken, voor te lezen of buiten te spelen.

Vanaf 16.30 uur…
…kunnen de kinderen weer opgehaald worden door hun ouders.
Kinderen die om 17.30 nog bij ons zijn, krijgen een lekkere cracker met smeerkaas of smeerworst en wat te drinken.
Dit is een globale dagindeling; iedere dag wordt opnieuw bekeken wat er met de kinderen word gedaan. Een en ander is daarbij afhankelijk van het weer, de groepssamenstelling en de stemming van de kinderen.
Wij sturen daarbij aan het einde van de dag, in verband met vermoeidheid van de kinderen, bewust op rustige activiteiten. Vaak vullen we dat samen in met het spelen aan de tafel, het doen van spelletjes en/of (voor)lezen van boekjes.

18.30…
…het kinderdagverblijf wordt gesloten.